天翼術數研究中心

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 13907|回復: 33

新手請教

kevin2004 發表於 2014-3-11 14:26:11 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

各師兄師父好!
本人剛開始學紫微幾個月,好多都唔識,望咁多位見諒!
其實因為13年事業上出了重大問題,使經濟近付破產,借貸道日,所以每日在驚慌下生活,才開始研究紫微想看清楚前面既路,以至發現本人本命財帛宮化忌入流年命宮,流年又化忌入流命宮,又發現大運化忌入命宮文昌,唔知係咪咁所以13年中尾開始經濟出嚴重問題,而且本人自問大洗財務經常欠債,不知道命盤可看出來嗎?近來剛開始事業新發展,又不知現開始可否途出難關,希望咁多位給我小小意見,今年開始情況有否改善!真的十分感激!
1972年10月30日卯時男

樓主| kevin2004 發表於 2014-3-11 14:37:39 | 顯示全部樓層
不懂貼盤,敬請見諒!
王子 發表於 2014-3-11 17:04:34 | 顯示全部樓層
幫你貼命盤先
大家覺得如何?

樓主| kevin2004 發表於 2014-3-11 22:25:54 | 顯示全部樓層

王子兄可否提點我幾句!謝!
王子 發表於 2014-3-12 11:01:34 | 顯示全部樓層
好呀,

不過大家都up 吓啦

問一問你先
2013年事業上出了重大錢財問題,
有無同合約或女性有關?

現時屋企有無東北或東南的窗或門?

樓主| kevin2004 發表於 2014-3-12 11:39:35 | 顯示全部樓層
王子 發表於 2014-3-12 11:01
好呀,

不過大家都up 吓啦

謝王子回覆,其實10-11年都搵到錢,12年初太太要求動用一舊錢換樓,好景不常,12年中至尾生意開始下滑公司已開始入不敷支公司要借貸週轉,到13年中因同國內廠取消合作已致冇收入供款,所以欠債纍纍,其實回想自己是因做人不夠即極,當錢容易搵既時候就顧住享受不努力工作,搞到今日咁可以說係抵X死, 現跟一新廠國內合作,不知能否過難關!感激王子希望給我點指引,感激不盡!

另現家居坐西北向個東南而西南面大窗
Mike 發表於 2014-3-12 13:12:49 | 顯示全部樓層
版主

小弟又試試
2013年財宮紫破見大限文昌化忌,破財運!
2014年財宮空宮地劫,太陽化忌,財運未好轉!
sing 發表於 2014-3-12 13:28:05 | 顯示全部樓層
2014年事業宮太陽化忌,小心事業被騙
 樓主| kevin2004 發表於 2014-3-12 13:38:09 | 顯示全部樓層
Mike 發表於 2014-3-12 13:12
版主

小弟又試試

謝Ching 覆!如Ching說!我文昌曲本命和大限財宮,大限辛十年文昌都化忌,那我是否呢十年都破財呢?我就係最擔心呢點!
 樓主| kevin2004 發表於 2014-3-12 13:44:11 | 顯示全部樓層
sing 發表於 2014-3-12 13:28
2014年事業宮太陽化忌,小心事業被騙

謝!Sing! 那太陽自化祿會唔會使到好小小或更嚴重?